Cum să aplici produsele de îngrijire a pielii în ordinea corectă ?!

Chiar contează dacă aplici uleiul de față înainte de crema hidratantă? Sau dacă îți pui vitamina C după retinol?
Raspunsul este DA.
S-ar putea să aveți produse  uimitoare de îngrijire a pielii, dar dacă le aplicați în ordinea greșită, s-ar putea să vă pierdeți timpul și banii, fără a obține rezultatele dorite!

De ce este importantă ordinea produselor de îngrijire a pielii?

Când nu urmați ordinea corectă de aplicarea produselor dvs. de îngrijire a pielii, puteți întâmpina  următoarele:
– Nu pot pătrunde: Aceasta este o problemă dacă puneți produse subțiri, fluide sau pe bază de apă pe partea superioară a celor groase, cremoase sau uleioase. Produsele consistente vor forma o barieră pe pielea dvs. care împiedică să treacă altceva.
Acestea pot fi usor eficiente: dacă anumite produse nu pot pătrunde în mod corespunzător pielea, evident că nu puteți obține beneficii complete. În plus, atunci când anumite ingrediente active sunt menite să fie aplicate unul cu  celălalt, utilizarea acestora împreună pot să le dezactiveze sau chiar să creeze o reacție chimică nouă, nedorită. În ambele cazuri, rutina dvs. nu va fi la fel de eficientă cum ar trebui să fie.

Iata care ar fi ordinea de urmat cu privire la produse de îngrijire a pielii dimineața:

1. Cleanser adaptat nevoilor tenului . Iată un exemplu de demachiant blând cu orice tip de ten :

Lapte demachiant Babor Gentle Cleansing Milk 200ml

2. Exfoliant facial (in funcție de ten) . Dacă nu puteți sau nu doriți să utilizați acizi pentru a exfolia, puteți elimina cu un exfoliant blând celulele moarte ale pielii.

Exfoliant Babor Gentle Peeling delicat 50ml

3. Loțiunea tonică vine in completarea actiunii demachiantului, eliminand resturile de machiaj, impuritatile si celulele moarte, purifiind pielea.

Lotiune tonica Babor Rose Tonning Essence 200ml

 

4. Exfolianti chimici ( AHA/BHA)sunt cea mai eficientă modalitate de a îndepărta celulele moarte ale pielii ( condiția folosirii SPF după efectuarea peelingului pe baza de acizi ).

Doctor Babor Pro – AHA Peeling Overnight (50ml)

5. Crema de ochi
Deoarece zona ochilor nu are glande uleioase care să o ajute să o mențină hidratată, veți dori să-i hidratați imediat, imediat ce ați terminat curățarea și exfolierea.

Crema de ochi Cleanformance Doctor Babor Awakening 15ml

6.  Aplicarea unui fluid concentrat, sub forma de serum sau fiola. Particularitatea fluidului concentrat ajuta la pătrunderea in piele si satisface nevoile tenului in profunzime. De ce pătrunde atât de repede un fluid in piele? Pentru ca acesta are molecula mică si tratează in profunzime afecțiunile pielii precum: lipsa elasticității pielii, excesul de sebum, ridurile si linii fine.

7. Aplicarea cremei finale, specifica cerințelor tenului, spre exemplu: hidratare, tratarea sebumului, tratarea sensibilității pielii, hiperpigmentare etc.

8. Protecția solară . Joaca un rol important in prevenirea îmbătrânirii tenului, si nu numai. Oferă o hidratare intensa tenului si protejează pielea.

Cu toate ca poate uneori nu folosim toate aceste produse in mod constant, tenul are nevoie de îngrijire specială conform nevoilor lui; acesta este cel mai expus la toți factorii externi.

Dacă ești interesat sa afli care este starea tenului tău si sa incluzi o rutina corecta de îngrijire, te așteptăm la analizatorul facial , plus recomandarea produselor specifice nevoilor  pielii tale!

 

Newsletter

Abonează-te la Newsletter și fii la curent cu ultimele noutăți!