Știi starea si tipul tenului tău?

Când ne interesează felul in care arătam, in primul rând contează modul in care ne îngrijim pielea. Atunci când radiezi de frumusețe, varsta devine un detaliu nesemnificativ, in timp ce un ten uscat poate adauga pe nedrept câțiva ani.

Înainte de a cumpara un produs de îngrijire a pielii, este foarte important sa știi ce tip de ten ai. Poți afla acest lucru foarte ușor printr-o analiza microscopică  cu Aram Huvis, direct in centrul nostru de înfrumusețare https://naizbeauty.ro/tratamente-faciale/

Care este tipul tău de ten?

Tenul sensibil

Cea mai mare atentie o necesita ingrijirea unui ten sensibil. Pielea sensibila este foarte usor expusa iritatiilor si are un aspect rosiatic. Poate dezvolta reactii alergice la farduri si la produse cosmetice, fiind de asemenea foarte sensibila la soare, vant sau temperaturi scazute.
Pielea sensibila este ori grasa ori foarte uscata cu iritatii sau pete rosii. Senzatia de disconfort apare la cea mai mica agresiune externa, uneori chiar si la un machiaj inadecvat. Specialistii recomanda o grija suplimentara la alegerea produselor de ingrijire a pielii. In general este recomandat sa fie evitate machiajele rezistente la apa, care necesita utilizarea unor solventi pentru curatare. Acesti solventi dizolva si tot sebuumul care ar trebui sa protejeze pielea de agresiunile externe. Produsele cosmetice trebuie sa fie bine alese, hipoalergenice, pe cat posibil cu ingrediente cat mai putine (riscul fiind mai mic), fara parfum (acesta fiind alergenic) si cu recomandare pentru ten cu probleme. In general este bine sa fie incercat orice produs nou pe o portiune mica de piele, pentru a observa ce reactie provoacă.

Phytoactive Sensitive

Tenul uscat
Este rezultatul unei secretii insuficiente de sebum, urmarea fiind pierderea elasticitatii  pielii- cauzează apariția ridurilor si liniilor fine, sensibilitate excesiva la razele soarelui, vant sau temperaturi scazute. Evita fardurile cu un continut bogat in alcool, care au efect de deshidratare a tenului.

Set demachiere travel size Hy-Ol si Phytoactive Base 50 & 30ml

Tenul gras
Este caracterizat de un aspect lucios si pori deschisi, de un numar mare de puncte negre sau de grasime. Tenul gras apare de cele mai multe ori ca urmare a  producției glandelor sebacee, curatarii insuficiente, de aceea este indicata spalarea lui cu apa calduta de cateva ori pe zi, cu cleanser cu un continut slab in grăsimi.

Acest tip de ten prezintă anumite zone care se îngrașă, modificându-și aspectul: bine-cunoscuta zonă T (care cuprinde trio-ul frunte-nas-bărbie) este principala zonă care îl dă de gol.
Tenul mixt reprezintă o combinație a tenului gras dispus în zona T, iar restul feței (pleoape, obraji, pomeți, gât) poate avea caracteristicile unui ten uscat, normal sau gras.
Deoarece aspectul și calitatea pielii diferă în funcție de zonele feței, acest tip de ten necesită o îngrijire diferențiată cu produse specifice fiecărei zone.
Tenul normal
Principala caracteristică a tenului normal este echilibrul.
Acest tip de ten are o circulație bună, pielea nu este nici prea grasă și nici prea uscată, nu prezintă pete, puncte negre. Este prezent în principal la persoanele tinere, cu un metabolism echilibrat.
Aspectul pielii este neted, ferm, cu pori foarte puțin vizibili, are o granulație fină, iar ridurile nu sunt vizibile. Pielea este suplă, catifelată, elastică.
Pentru a-i menține calitățile neschimbate cât mai mult timp are nevoie de:
  • Mentinerea unui film hidro-lipidic de calitate
  • Menținerea hidratării
  • Protejare
*vezi recomandările
Tine legătura cu noi sa afli problemele aceste tipuri de ten!
Programează-te si afla starea tenului tău , tipul tău de ten. In doar cateva minute afli : nivelul elasticități pielii tale, hidratarea, excesul de sebum, stare porilor, sensibilitatea, melanina, predominanta ridurilor.

Newsletter

Abonează-te la Newsletter și fii la curent cu ultimele noutăți!