Celulita, inamicul inestetic al femeilor

 

Ce este celulita? De la ce apare? Metode eficiente de eliminarea acesteia.

Cum o recunoști si cum o tratezi in mod corect?

Mai ales vara,  multi dintre noi se gandesc deja la acel moment cand vor ajunge pe plaja, insa celulita ne poate face sa ne razgandim rapid atunci cand vine vorba de trecut la fapte. Doar ca celulita este  o problema estetica, asa ca este ideal sa scapam de ea cat se poate de repede.

Celulita e, de fapt, o acumulare de tesut adipos subcutanat, frecvent intalnita la nivelul soldurilor, feselor si coapselor. Trebuie mentionat ca ocazional se poate extinde si in partea superioara a mainilor, la nivelul abdomenului inferior, dar si la nivelul sanilor. De asemenea, un lucru mai putin stiut e ca, desi ea se intalneste la majoritatea femeilor, poate fi prezenta si la barbati. Celulita nu e catalogata drept boala, dar poate cauza numeroase neplaceri, cele frecvente fiind de ordin estetic. In cele ce urmeaza iti prezentam care sunt cauzele ei, cum se trateaza, dar si cateva remedii naturiste care sa te ajute sa scapi de ea.

Cauzele apariției celulitei?

  • alimentația necorespunzatoare
  • lipsa exercițiilor fizice
  • tulburarile hormonale
  • obezitatea
  • ingrasatul si slăbitul in mod repetat
  • mostenire genetica
  • deshidratarea
  • consumul de alcool si fumat
  • lipsa colagenului din țesuturi
  • stresul

Tipuri de celulita si cum le tratezi?

Celulita poate fi combatuta, insa numai daca identifici corect tipul de care suferi si apoi actionezi in consecinta. Exista trei tipuri de celulita, iar fiecare cedeaza la masuri diferite.

Celulita adipoasă

Acest  tip de celulita apare la persoanele supraponderale si/sau sedentare. Se acumuleaza mai ales in jurul taliei, pe solduri si fese. Poti sa o diferentiezi de celelalte tipuri de celulita cu ajutorul unui truc foarte simplu: ciupeste pielea, iar daca aceasta capata clasicul aspect de coaja de portocala, cu mici adancituri, atunci vorbim de celulita adipoasa.

Ce sa faci:
Va trebui sa iti ajustezi regimul alimentar. Mai precis, sa elimini din alimentatia ta dulciurile, alcoolul, produsele de patiserie, alimentele de fast-food. De asemenea, ar fi bine sa incepi sa practici un sport care vizeaza dezvoltarea masei musculare si sa nu ocolesti nici ridicatul greutatilor atunci cand mergi la sala. Asta te va ajuta sa reduci stratul de grasime subcutanata si sa iti conturezi corpul. Ai mai putea sa apelezi si la diverse creme anticelulitice, tratamente de remodelare corporale.

Celulita edematoasă 

Acest tip de celulita nu are legatura cu excesul de greutate si de  multe ori apare ca urmare a retentiei de apa. Medicii spun ca zona afectata astfel se „bureteaza”, adica arata la fel ca un burete umplut cu apa. Acest tip de celulita apare la femeile care iau contraceptive sau alte tratamente hormonale ori au probleme de circulatie sangvina. De exemplu, daca ai varice (sau vase sparte), picioarele ti se vor umfla si e foarte probabil sa iti apara si celulita edematoasa.

Ce sa faci: In primul rand, ar trebui sa incerci sa activezi circulatia limfatica si sangvina. Aici te pot ajuta masajul endermologie pentru stimularea drenajului limfatic, dar si diverse plante, precum ginseng, gentiana.

Celulita fibroasă 

Acest tip de celulita apare in special pe coapse, pe partea superioara a picioarelor si pe solduri. Pielea afectata de celulita fibroasa are un aspect granulos, iar asta se vede cel mai bine atunci cand stai in picioare. Spre deosebire de celelalte tipuri de celulita e mai compacta si implica inflamatii, deci poate sa doara.

Ce sa faci: Acest tip de celulita e cel mai greu de tratat. Exercitiile, dieta, cremele anticelulitice sau masajul nu vor avea efecte vizibile in cazul celulitei fibroase. In cazul acestui tip de celulita cel mai bine ar fi sa folosesti tratamente specializate, precum cele cu radiofrecventa, mezoterapie sau vacuum pulsat. O discutie cu un specialist te va ajuta sa gasesti solutia potrivita.

ENDERMOLOGIA CU LPG ALLIANCE

Trateaza fibroza, edemele, inflamatiile si tensiunile musculare, dar si cicatricile. Maseaza si stimuleaza colagenul. Accelereaza reducerea tesutului adipos si diminuează semnificativ celulita. Dupa primele trei sedinte, subtiaza talia pana la -5 centimetri. Nu este invaziv, nu da erori si nu face promisiuni false!

Alte beneficii ale acestor tipuri de masaje: amelioreaza durerile musculare, stimuleaza circulatia sangvina si limfatica, remodeleaza corpul, tonifica pielea si activeaza metabolismul.

Celulita este o realitate, insa important e sa o identifici corect astfel incat sa stii ce variante de tratament exista. Daca te-ai hotarat, te poti programa la Naiz House of Beauty pentru o evaluare corporala initiala.

 

 

Newsletter

Abonează-te la Newsletter și fii la curent cu ultimele noutăți!